full screen background image
om_al_strazii_w700_h800_q90-660x330

O poveste unde zicala ,,se învârte roata” are sens

O poveste unde zicala ,,se învârte roata” are sens
Este o întâmplare incredibilă despre un bătrân fără casă și o femeie care l-a ajutat din motive foarte personale, iată întreaga poveste.
Într-o zi o femeie mergea pe stradă și a văzut un bătrânel într-un colț al blocului, complet ignorat de ceilalți trecători. Femeia a rămas uimită când l-a recunoscut.
L-a întrebat dacă este în regulă iar el a răspuns sarcastic ,,Nu! Tocmai am venit de la masă cu președintele… Acum lasă-mă în pace și mergi mai departe”. Atunci femeia a zâmbit larg și l-a luat de braț. El a repetat că vrea să fie lăsat în pace dar în acel moment trecea pe lângă ei un polițist care a întrebat-o pe femeie dacă există vreo problemă. Ea i-a răspuns că încearcă doar să îl ridice pe bătrân. Polițistul îi spune că numele bătrânului este Ion, un obișnuit al zonei. Femeia îi spune că vrea doar să îi dea ceva de mâncare în cafeneaua de peste drum. Când a auzit acest lucru, bătrânul a refuzat, a spus că nu vrea să meargă acolo și s-a împotrivit. Totuși, cei doi au reușit împreună să îl ducă pe bătrân în cafenea unde, l-au așezat într-un colț îndepărtat, deși cafeneaua era aproape goală, fiind dimineață.

Patronul a venit imediat la ei și le-a spus că nu îl vrea pe acel om în restaurantul lui, pe motiv că îi va trage afacerea în jos, îi va alunga clienții cu înfățișarea lui neîngrijită. Bătrânelul a zâmbit și i-a spus femeii că știa că așa se va întâmpla, apoi i-a cerut să îl lase să plece.

În acel moment, femeia s-a întors către manager și i-a spus că firma de peste stradă care organizează întâlniri săptămânale pentru care restaurantul lui aduce mâncarea, este firma ei, ea este președintele. Ea este cea care îi aduce un profit bun. Patronul a tăcut iar femeia a fost bucuroasă, fiindcă era sigură că asta va schimba lucrurile. Ea a oferit polițistului o cafea la pachet, pe care patronul a plecat imediat să o prepare.

Atunci femeia l-a întrebat pe bătrân dacă îi pare cunoscută. Ea a început să povestească:,,Eram tânără, aveam 20 de ani. Am venit la oraș pentru a-mi găsi un loc de muncă, însă nimeni nu a vrut să mă angajeze. Nu aveam cu ce să îmi plătesc chiria, asa că proprietarul m-a dat afară din apartament. M-am plimbat pe străzi zile întregi. Era februarie, eram înghețată și aproape moartă de foame. Am văzut acest loc și am intrat în speranța că voi primi măcar o supă caldă.”

Bătrânelul a răspuns că își amintește, venise la tejghea și întrebase dacă poate să lucreze acolo câteva ore pentru ceva de mâncare.

Iar femeia a continuat că atunci el i-a făcut cel mai mare sandwich cu friptură de vită pe care îl văzuse ea în viața ei, i-a oferit un ceai cald, i-a spus să se așeze la masă și să se bucure de ele.

Bătrânul a întrebat-o cum a reușit să ajungă atât de sus iar ea i-a povestit că în ziua aceea a fost angajată, a muncit mult și apoi și-a deschis propria afacere, care a prosperat. Când a terminat povestea a scos o carte de vizită și i-a spus să vină la biroul ei, să întrebe de bărbatul al cărui nume era scris pe cartea de vizită, ea se va asigura că îi va face rost de un loc de muncă și îi va da și bani pentru haine și chirie.

A adăugat: ,, Și, dacă ai nevoie vreodată de ceva, ușa casei mele este întotdeauna deschisă pentru tine!”

În ochii bătrânelului au apărut lacrimile imediat. A întrebat-o cum va putea vreodată să îi mulțumească pentru tot, iar ea i-a răspuns: ,,Nu îmi mulțumi mie, mulțumește-i lui Dumnezeu, el m-a adus astăzi în fața ta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *